domingo, 16 de marzo de 2014

CONSELLS SALUDABLES PER LA DISFONIA INFANTIL

Els principals problemes de veu que pateixen els nens, estan derivats d’algun tipus d’excés o esforç en l’ús de la veu, com parlar més alt del normal, forçar el coll, cantar alt, cridar, tossir en excés... Per això, un nen pot tenir disfonia (que es queda amb poca veu). A més, les principals disfonies en infants són de tipus funcional.
Per cuidar la veu dels nens i de les nenes és recomanable que no facin sobreesforços:  que no cridin més del compte, que no imitin sons molt greus o molt aguts ...
És important ajudar-los a prendre consciència quan criden, per tal de poder-ho corregir.
Hem de tenir present, que els nens imiten els adults i repeteixen les accions que veuen. Per tant, com adults hem d’evitar parlar fort i tenir conductes que perjudiquen la veu.

És important ensenyar els nens i les nenes a parlar correctament, a pronunciar bé , a respirar alhora que parlen per tal que no forcin en excés el coll.

Per tot això, us fem arribar algunes consells i recomanacions d’higiene vocal per afavorir la veu dels vostres fills/es.



CONSELLS I RECOMANACIONS

Convé desenvolupar certs hàbits i tenir en compte unes normes generals d’higiene:

1. Evitar els ambients sorollosos que obliguin a augmentar la intensitat de les emissions vocals.

2. Parlar a poc a poc, rítmicament i amb pauses, és a dir amb tranquil·litat.

3. Fer tot el possible per evitar tots aquells factors que poden irritar les cordes vocals (fum, pols, pol·lució...).  El tabac irrita les mucoses nasals, les dels bronquis i la laringe.

4. Incrementar la humitat en l’entorn familiar per evitar els ambients secs i calorosos, originats a l’ hivern per les calefaccions i a l’estiu per l’aire condicionat.

5. Vigilar els canvis bruscos de temperatura.

6. No prendre aliments ni begudes massa calentes o massa fredes.

7. Tractar mèdicament tots els possibles focus d’infecció de les vies respiratòries, ja que poden alterar el mecanisme de la respiració, el de la ressonància i el de la fonació.

8. Acostumar-se a fer estiraments al matí. Dedicar uns minuts a realitzar-los acompanyats de respiracions profundes.

9. Proposar al nen/a, jugar a fer gàrgares amb aigua i unes gotetes de llimona. Així aconseguim una bona neteja de les amígdales.


10. Practicar la neteja del nas amb sèrum fisiològic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario